19 Ekim 2017 Perşembe

18 Ekim 2017 Ahmet Kolkoparan "Eski Kent Fotoğrafları Okuma"



Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde sohbet serileri devam ediyor.

18 Ekim 2017 Çarşamba günü bu sene gerçekleştirilmesi planlanan sohbet serilerinin bir diğeri olan Eski Kent Fotoğrafları Okuma serisinin ilki gerçekleştirildi. Her ayın ikinci Çarşambası gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik serisinin ilkinde Ahmet Kolkoparan kolaylaştırıcılığında kentten seçilmiş 4 fotoğraf üzerinden mekanlar ve mekanlardaki kişilere dair anılar üzerinden yorumlar yapıldı. İlk olarak Kordon boyundan iki farklı fotoğraf, ikinci olarak Saat Kulesi meydanından çekilmiş bir fotoğraf ve son olarak da Ermeni Kilisesi ve meydanının yer aldığı bir fotoğrafın incelendiği sohbette binaların yakınlarındaki mekanların işlevleri hakkında konuşuldu. Kentlilerin belleğinde kalan anılar paylaşılırken bazı fotoğraflarda hafızalarda karşılığı olmayan mekanlar etraftaki yapıların yorumlanması ile anlamlandırılmaya çalışıldı. Fotoğraflarda bulunan arabalar, kişilerin kıyafetleri, yakınlardaki tanıdık mekanlar üzerinden tarihlendirmeler de yapılmaya çalışılırken fotoğrafta yer alan Çan kulesinin Rum Ortodoks Kilisesi’ne ait olduğu üzerinden kilisenin yeri tahmin edilmeye çalışıldı. Mekanlarda yaşayanlara dair anıların da paylaşıldığı sohbette eski kent fotoğraflarının günümüzde de benzer açılardan çekilmiş hallerinin paylaşımı ile daha net karşılaştırmalar yapılabileceği vurgusu yapıldı. Devam edecek olan sohbet serisine dair bilgilerin Müze blog ve facebook sayfası üzerinden paylaşılacağı, takip eden etkinliklerde keyifli geçen sohbetin tekrarının hedeflendiği belirtilerek sohbet sona erdi. 


Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 25 Ekim 2017 Çarşamba saat 18.00’da Ömer Gözükızıl kolaylaştırıcılığında “Çanakkale’de Derlenen Masallar II” sohbeti gerçekleştirilecektir. 














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kentler Anlatılınca Güzeldir sloganı ile çıktığımız bu yolculukta kentimizi anlatmaya ve paylaşmaya devam ediyoruz. Eylül ayından itibare...