12 Ekim 2017 Perşembe

11 Ekim 2017 haber


Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde Kent Üzerine Tartışmalar sohbet serisinin ikincisi gerçekleştirildi.

11 Ekim 2017 Çarşamba günü ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ortaklığında gerçekleştirilen sohbette Doç. Dr. Arzu Başaran Uysal ile “Mahalle Yönetimleri, Katılımcı Planlama, Berlin Örneği” konuşuldu. Berlin’de yoksul mahallelerde gerçekleştirilen “Sosyal Şehir Programı” projesinden yola çıkarak sunu gerçekleştirildi. Sunumuna ilk olarak Berlin’in toplumsal yapısından ve tarihindeki önemli olaylarla uğradığı dönüşümlerden bahsederek başladı. Arzu Başaran Uysal, teknoloji sonrasında sanayinin azalması ve yoğun olan işçi sınıfının bu durumdan olumsuz etkilenmeleri ile beraber gelen yoksulluk artışına değindi. Bu çalışmanın, mahalle-tabanlı bu programın işleyişini, mahalle meclislerinin oluşma ve karar verme süreçlerini, mahalle meclislerinin bütçelerini hangi projeler için kullandığını, mahalleli katılımının ne ölçüde gerçekleştiğini ve katılım önündeki engellerin neler olduğunu irdelediğini söyledi. Bunun yanı sıra Berlin’deki Türk gettolarının programdan ne ölçüde etkilendiğini de cevaplamaya çalışıldığını sözlerine ekledi. Sunumun ardından Türkiye geneli ve Çanakkale özelinde dezavantajlı mahalleler için pek de bir şey yapılmadığı eleştirisini yaptı. Kent bazında neler yapılabileceğine dair düşünceler paylaşıldı. Arzu Başaran Uysal’ın sunumu sohbete katılan konukların sorularının ardından kent üzerine tartışmalar sohbet serisinin her ayın üçüncü çarşambasında kentliler ile buluşmaya devam edeceğinin duyurusu ile sona erdi.


Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi Toplantı Salonu’nda 18 Ekim 2017 Çarşamba saat 18.00’da Ahmet Kolkoparan kolaylaştırıcılığında “Eski Kent Fotoğrafları Okuma” gerçekleştirilecektir. 

programa dair Doç. Dr. Arzu Başaran Uysal'ın çalışmasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.todaie.edu.tr/resimler/ekler/c9dbe8296ece69b_ek.pdf?dergi=Cagdas%20Yerel%20Yonetimler%20Dergisi










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kentler Anlatılınca Güzeldir sloganı ile çıktığımız bu yolculukta kentimizi anlatmaya ve paylaşmaya devam ediyoruz. Eylül ayından itibare...