22 Mart 2018 Perşembe

21 Mart 2018 haber metni


Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ortaklığı ile gerçekleştirilen Kent Üzerine Tartışmalar etkinlik serisinin yedincisi gerçekleştirildi.

21 Mart 2018 tarihinde Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Çanakkale Şubesi ile “Çanakkale’de Mültecilerin Güncel Durumu konuşuldu. Dernek adına sosyal çalışmacı Ayşe Merve Köseoğlu, dernek avukatı Dilan Pekesen ve Farsça tercümanı Hasan Akbarpour’un konuştuğu etkinlikte ilk olarak mültecilerin ülke genelindeki durumlarından bahsedildi. Derneğin ofisleri hakkında bilgi verildiği sohbette derneğin tanıtılması ve dernek kapsamındaki çalışmalardan bahsedildi. Çanakkale özelinde de göçmenler ve sığınmacılar ile ilgili gerçekleştirdikleri projelerden söz edildi. İl göç idaresinin Mart 2018 verilerine göre 2018 itibariyle Çanakkale'ye kayıtlı 4720 Suriyeli bulunduğu, 2018 yılı başından beri de Çanakkale'ye yönlendirilen mülteci sayısının 963 olduğu dile getirildi. Dernek tarafından gönüllü çalışma ve yardım konusunda da bilgilendirmeler yapıldı. Bilgilendirmelerin ve araştırma sonuçlarının paylaşımlarının ardından genel olarak mülteciler ile ilgili doğru olduğu düşünülen yanlışlara değinildi. Sohbet, konukların sorularına verilen cevapların ardından sona erdi.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 28 Mart 2018 Çarşamba saat 18.30’da Ömer Gözükızıl derleyici ve kolaylaştırıcılığında Çanakkale’de Derlenen Masallar Masallar VIIkent sohbeti gerçekleştirilecektir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kentler Anlatılınca Güzeldir sloganı ile çıktığımız bu yolculukta kentimizi anlatmaya ve paylaşmaya devam ediyoruz. Eylül ayından itibare...