15 Mart 2018 Perşembe

14 Mart 2018 Eski Kent Fotoğrafları Okuma VI haber



Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde “Eski Kent Fotoğrafları” okuma serisinin altıncısı gerçekleştirildi.

14 Mart 2018 Çarşamba günü Ahmet Kolkoparan kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilen etkinlikte bu ay tanımlanamayan fotoğraflar ve limanda gemi fotoğrafları üzerinden okumalar yapıldı. Paylaşılan ilk üç fotoğraftaki binaların etrafındaki yapılar, çevredeki kişilerin kıyafetleri, yol kaplaması, çevredeki ağaçlara kadar incelendi. Askeri bina olduğu düşünülen fotoğrafın ardından Asaf Paşa Caddesi’nin yer aldığı fotoğraf gibi örnekler paylaşıldı. Fotoğraflar üzerinde paylaşım sırasında yapılan tarihlendirmelerin ve isimlendirmelerin yanlış olabileceği, bu nedenle fotoğraf okumasının önemli olduğuna değinildi. İşgal döneminden gemi fotoğraflarının da paylaşıldığı etkinlikte fotoğraf üzerindeki Fransızca ve İngilizce yazılar sohbete katılan konuklar tarafından okunarak çıkarımlar yapıldı. Gemi fotoğraflarına geçilmesi ile beraber anılarda kalan gemi isimleri, gemi karşılama törenleri, o dönemlerde iskelenin ve yapıların durumu da konuşuldu. Konukların gemilerde yaşadıkları maceraları anlatmasının ardından sohbetin çözümlemesinin Müze blog sayfası üzerinden önümüzdeki günlerde paylaşılacağı duyurusu ile sohbet sona erdi.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 21 Mart 2018 Çarşamba saat18.30’da Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Çanakkale Şubesi ile Kent Üzerine Tartışmalar VII “Çanakkale’de Mültecilerin Güncel Durumu” isimli sohbet gerçekleştirilecektir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kentler Anlatılınca Güzeldir sloganı ile çıktığımız bu yolculukta kentimizi anlatmaya ve paylaşmaya devam ediyoruz. Eylül ayından itibare...